رسانه آمریکایی: ایران در شرایط باج‌خواهی یا زور مذاکره نمی‌کند-راهبرد معاصر
جنگنده‌های اف-۱۵ آمریکا وارد خاورمیانه شدند پلیس آمستردام: پس از آشوب‌های بعد از بازی آژاکس و مکابی تل‌آویو ۵ زخمی به بیمارستان انتقال یافتند آرا الکترال ترامپ از ۳۰۰ گذشت ترامپ: در آینده‌ای نزدیک با پوتین صحبت می‌کنم؛ گفتگویم با نتانیاهو بسیار خوب بود بحران بی‌سابقه در برلین در پی فروپاشی دولت ائتلافی آلمان وزیر خارجه عراق: اخبار احتمال حمله ایران به اسرائیل از خاک ما صحت ندارد | اجازه استفاده از آسمان عراق بدون صدور مجوز از دولت را نمی‌دهیم پوتین پیروزی ترامپ در انتخابات را تبریک گفت وزیر دفاع آمریکا خطاب به ارتش: انتقال قدرت به دولت ترامپ آرام انجام می‌شود تعداد شهدای لبنان به ۳۱۰۲ نفر رسید نتانیاهو سفیر جدیدی در واشنگتن تعیین می‌کند پیروزی ترامپ بر دارایی ۱۰ ثروتمند بزرگ جهان افزود لیبرمن: ایران برکناری گالانت را جشن گرفته است واکنش رهبر انصارالله به ادعای ترامپ: او دولت‌های عربی را گاو شیرده می‌بیند اوباما: به ترامپ و معاونش تبریک می‌گویم / بدیهی است که نتیجه حاصل شده، آن چیزی نیست که ما خواهانش بودیم تایمز اسرائیل: پدر داماد لبنانی ترامپ، مأمور مذاکره برای توافق آتش بس لبنان می‌شود؟

رسانه آمریکایی: ایران در شرایط باج‌خواهی یا زور مذاکره نمی‌کند

یک رسانه آمریکایی به نقل از کارشناسان بین‌المللی به این نتیجه رسیده است که ایران در شرایط باج‌خواهی یا زور مذاکره نمی‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۶ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 11
کد خبر: ۱۰۸۶۵
به گزارش  راهبرد معاصر ، کارشناسان در گفت‌وگو با یک رسانه آمریکایی تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنایع فلزات ایران را «تحریک‌آمیز» توصیف کرده، اما ضمن اذعان به ناکارآمدی آنها در رسیدن به اهدافشان گفته‌اند که ایران در شرایط باج‌خواهی یا زور مذاکره نخواهد کرد.  

«جارت بلانک»، عضو اندیشکده کارنگی در گفت‌وگویی روز شنبه با وبگاه شبکه خبری «سی‌ان‌بی‌سی» می‌گوید تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنایع فلزات ایران و اعزام یک ناوگروه به منطقه خاورمیانه، اقداماتی هستند که تعمداً تحریک‌آمیزند.

بلانک گفت که این تحریم‌ها علاوه بر هدف قرار دادن درآمدهای ناشی از صادرات برای ایران به دنبال اثرگذاشتن بر بخش زیادی از مشاغل ایران و ایجاد بی‌ثباتی در این کشور از طریق ایجاد مشکلات معیشتی برای طبقه متوسط جامعه است.

ترامپ روز چهارشنبه با صدور یک فرمان اجرایی تحریم‌های جدیدی علیه فلزات صنعتی ایران اعمال کرد. این بخش از اقتصاد ایران بعد از نفت دومین منبع درآمد برای این کشور محسوب می‌شود. دولت آمریکا قبل از این اقدام از اعزام یک ناوگروه و چند بمب‌افکن به منطقه خاورمیانه خبر داده بود.

بلانک گفت که دولت ترامپ-یا دست‌کم برخی از عناصر در دولت او- می‌خواهند ایران را تحریک کرده و به نقض توافق هسته‌ای برجام وادار کنند. انجام این کار، شانس بازگشت به این توافق حتی در صورت روی کار آمدن یک رئیس‌جمهور دموکرات در آمریکا را از بین می‌برد.

این تحلیلگر گفته که دولت فعلی آمریکا تصور می‌کند که فشار اقتصادی می‌تواند به تغییر حکومت ایران منجر شود. او، اما پیش‌بینی کرده که آمریکا در این هدف ناکام خواهد ماند: «وقتی که شما می‌خواهید سیاستی را تغییر دهید که از اهمیت حیاتی برای منافع امنیت ملی یک کشور برخوردار نیست و سیاستی که حکومت آن را برای بقای خودش ضروری نمی‌بیند، فشار اقتصادی ابزار بسیار بسیار موثری است.»

او در ادامه تصریح کرده که در نتیجه فشارهای اقتصادی، برخی بازآرایی‌های قدرت در میان عناصر حکومت ایران محتمل‌تر است تا تغییر کامل حکومت. بلانک همچنین گفته که نتایج سیاست‌های فشار مطلوب آمریکا یا متحدان این کشور نخواهد بود.  

«هنری رم»، تحلیلگر شرکت «اوراسیا گروپ» گفته تصمیم دولت ایران برای کاستن از برخی تعهداتش ذیل توافق هسته‌ای برجام اقدامی نیست که ایران را فوراً به سمت ساخت سلاح هسته‌ای پیش ببرد، اما سرآغاز تحولات جدیدی میان ایران و آمریکا است.

«رولاند واگت»، دانشگاه مطالعات اروپا در دانشگاه هنگ‌کنک می‌گوید در آمریکا این احساس وجود دارد که ایران فقط به «زبان زور» پاسخ می‌دهد، در حالی که در پایتخت کشورهای اروپایی این احساس ایجاد شده که ایران در شرایط باج‌خواهی یا زور مذاکره نخواهد کرد.

تسنیم
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار